Castelul de lut din Valea Zânelor

La doar 40 de kilometri de Sibiu se află un castel care nu prea se încadrează în caracteristicile acestei denumiri. Pentru mulți nu mai este un necunoscut, este vorba de Castelul de lut din Valea Zânelor. De ce nu se încadrează? În primul rând, n-a fost construit pentru apărare, ci ca să fie o pensiune, apoi, materialele folosite sunt naturale și obținute din zonă. Pereții sunt făcuți dintr-un amestec din apă, paie, pământ și nisip, acoperișul din șindrilă de molid, iar hornurile și turnurile din piatră de râu.

castelul de lut

Am ajuns la el la sfârșit de noiembrie, pe o vreme mohorâtă, avantaj pentru noi pentru că nu era multă lume, iar pozele nu erau populate de (mulți) străini. De afară este exact așa cum se spune, de poveste, în orice sezon, micuț ca dimensiune, și ca înălțime, și ca extindere. Iar ca poziție, nici că puteau găsi una mai bună.

Pe unii îi duce cu gândul la hobbiți, la povești de Frații Grimm, la hanuri vechi, eu… am gânduri mixte, câte nimic din fiecare, doar o viitoare pensiune construită altfel.

Am plătit taxa de intrare de 5 ron și am ,,năvălit” să-i descoperim secretele. Adevărul e că nu-i era nimic de descoperit, înăuntru încă se lucra, doar o singură încăpere era deschisă, era cea cu suveniruri, de unde am cumpărat cel mai scump magnet luat din România, 12 lei. Trebuia să marcăm momentul, nu doar cu poze pe Facebook.

castelul de lut

castelul de lut

În spate, am văzut că au amenajat un colțișor de relaxare lângă râu, pe scaune din butuci de lemn și baloți de fân, acum nu era util, dar vara cred că e de vis.

castelul de lut

Ca să ajungi la castel, venind dinspre Sibiu (cum am făcut noi), din localitatea Porumbacu de Jos, trebuie să faci dreapta spre Porumbacu de Sus. De la indicator mai sunt 6 km până în localitate și încă câțiva până la castel, drum bunicel și peisaj mirific, la poalele Munților Făgăraș.

Un comentariu Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *