Toamna face spectacol: locuri în Vrancea unde poți admira culorile sezonului

An de an aștept să vină toamna cu multitudinea ei de culori. Chiar dacă toamna aduce cu sine răcirea vremii și mai multe ploi, eu consider că doar întregesc peisajul. Se pare că am ceva bacovian în mine. :))

Aceasta e perioada în care îmi doresc să stau cât mai mult în natură. Și nu trebuie să fac kilometri mulți pentru a surprinde acest anotimp cu mii de fețe. Toamnele în Vrancea sunt nebun de frumoase, pe cuvânt, mai jos este și dovada.

  • Rezervația Naturală Cheile Tișiței

Ele sunt impresionante în fiecare anotimp și oferă cu generozitate peisaje încântătoare, dar toamna este un adevărat spectacol al culorilor. Acest traseu merită făcut măcar o dată. Se află în apropierea satului Lepşa şi se desfăşoară de-a lungul cursului inferior şi mijlociu al râului Tişița. Este un amestec între zone cu pereți aproape verticali şi zone depresionare şi lunci largi.

Data: 05.11.2016

  • Vintileasca

Parcă totul este mai frumos dacă în apropiere se află un lac sau un râu. Așa cum se întâmplă la Vintileasca. Lacul Mare este foarte pitoresc, iar dacă ai noroc de o vreme călduță de toamnă, e locul perfect de picnic și de relaxare.

De mare efect este și drumul străjuit de copaci de la intrarea în Vintileasca și de la intrarea în Chiojdeni.

Data: 10.11.2019

Intrarea în Chiojdeni
  • Prisaca – Rezervația Naturală Pârâul Bozu

Aria naturală protejată este una de tip paleontologic, aici au fost descoperite urme de paşi ale unor specii de păsări, mamifere şi nevertebrate de vârstă burdigaliană (acum 15 – 20 milioane de ani). Este amenajată o potecă tematică pe dealul din apropierea satului Prisaca, astfel înveți lucruri noi și te bucuri și de priveliști.

Data: 13.10.2018

  • Pădurea Reghiu Scruntaru

Este o rezervație naturală situată pe Valea Milcovului,  pe teritoriul localităților Reghiu și Șindrilari. Pereții înalți, aproape verticali, ale gresiilor se înalță peste stratele erodate, formând un peisaj ruiniform. Pe lângă frumusețea zonei, rezervația are și importanță științifică, aici au fost descoperite resturi de fosile nevertebrate din Miocen.

Data:26.10.2019

  • Pădurea Merișor

Se află în apropierea satului Biliești, la circa 13 km de Focșani. Aici este amenajată o potecă tematică care se poate parcurge atât pe jos, cât și cu bicicleta.

Data:19.10.2019

  • Strâmtura Coza

Aceasta este o arie protejată de interes peisagistic și geomorfologic, situată în bazinul superior al văii Coza. Practic, sunt un fel de chei săpate în rocile friabile, numite fliș, de către apele curgătoare. De-a lungul timpului, aceste chei s-au adâncit, scoțând la suprafață strate de roci cu texturi și culori diferite. Iar nuanțele tomnatice sporesc frumusețea zonei.

Data: 15.10.2020

Sunt foarte fericită că trăiesc într-o lume în care există toamna. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *