Brândușele din apropiere de Șaua Joaca, Piatra Craiului

Am lipsit doi ani de pe munte în perioada înfloririi brândușelor, anul acesta nu mai puteam sări peste acest eveniment. Primăvara, ele sunt preferatele mele. Înflorirea lor ține foarte mult de vreme, martie-aprilie este perioada lor .

Nicio priveliște nu se poate compara cu cea cu brândușele în prim plan și în spate crestele înzăpezite ale munților.

Primul traseu în căutare de brândușe a fost cel către Cabana Curmătura din Piatra Craiului, acum am ales să mergem în Șaua Joaca. Știam traseul, am fost pe el când am urcat pe Vf. La Om.

Trebuia să ajungem în satul Peștera, localitatea din care începe traseul. Se recomandă drumul prin Moieciu de Jos deoarece este asfaltat. Am parcat lângă hotelul Nobillis, unde se termină asfaltul și am continuat, în stânga, pe un drum de țară, pe jos. După circa 700 m am trecut pe lângă Casa Folea, punct de reper important pentru iubitorii muntelui.

Marcajul cruce roșie ne-a fost companion. Traseul urmează un drum forestier care urcă ușor, întâi pe la marginea pădurii, apoi numai prin pădure. Acest drum ne-a scos într-o poieniță plină cu brândușe în mai puțin de o oră. Nici nu am mai continuat spre Șaua Joaca, aveam ce căutam chiar aici.

Așa cum am sperat, bine, eram convinsă, văzusem câteva postări cu câteva zile înainte, brândușele erau cu miile. Un covor mov. Să vă spun și de vreme, absolut superbă, cald, senin, doar câte un nor fotogenic mai brăzda cerul.

Dar nu am venit doar să admirăm brândușele, aveam de gând să fac o ședință foto…mai altfel. Am împrumutat rochia de gravide din recuzita cumnatei mele care este fotograf și au ieșit niște fotografii minunate, așa cum vedeți mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *