Transfăgărăşanul din Munții Vrancei

drum ojdula

    Este vorba de DN2D Focşani-Ojdula-Târgu Secuiesc-Braşov. El traversează o zonă foarte frumoasă a Vrancei, trece prin sate autentice româneşti, culminând cu perla turistică, Lepşa, şi şerpuieşte prin munți sălbatici, rivalizând cu mai mult cunoscutul Transfăgărăşan. Dacă tranzitarea este în interes turistic, aş vrea să amintesc câteva puncte de interes din zonă: Muzeul Etnografic de la Bârseşti, Cascada Putnei, Cheile Tişiței, Păstrăvăria din Lepşa, Mănăstirea Lepşa. Aşadar, trecătorule, opreşte-te o clipă din drumul tău, parchează şi bucură-te de frumuseţe!

Dar nu numai frumusețea e de el, este şi practic deoarece scurtează distanța către Transilvania cu câțiva zeci de kilometri. Ruta mai cunoscută pentru cei care călătoresc dinspre Focşani, Brăila, Galați către Transilvania este cea care trece prin Oneşti, mulți nu se aventurau pe acest drum datorită stării precare. Dacă până acum câțiva ani dădea bătăi de cap şoferilor fiind aproape impracticabil pe anumite porțiuni, acum este în stare acceptabilă pe toată lungimea sa. Şi asta datorită lucrărilor de reabilitare şi modernizare începute în 2007. Până aproape de hotarul cu județul Covasna lucrările au fost finalizate, dar ele continuă pe partea covăsneană. Pe unele porțiuni au fost puse două straturi, pe altele doar unul, o pe porțiune de câțiva kilometri este vechiul asfalt, dar pe care se circulă foarte bine, iar podurile şi podeţele sunt într-o stare delicată.

Porţiune cu un singur strat de asfalt nou

drum ojdula

Porţiunea cu asfalt vechi

drum ojdula

Se aminteşte că este un drum în lucru, deci, moderaţi viteza.

2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Hehe, am fost pe aici, cand am gresit drumul spre Brasov (eram obisnuiti cu Onestiul) si totul s-a intamplat noaptea, ziua fusesem la o inmormantare :). Probabil mi-ar fi placut daca am fi facut drumul in plina zi si nu pe intuneric bezna, de nu mai vorbea unu in masina, pe drumul neasfaltat. La sfarsitul „calatoriei” toti am izbucnit in ras cand ne-am marturisit ca in bezna si in linistea aia, ne asteptam sa ne sara un urs, o salbaticie, in cale :))

    1. :)) Adevarul e ca era destul de creepy. Si noi acum cateva zile ne-am intors tot noaptea, era o luna plina superba ca parea ziua, am oprit in punctul cel mai inalt, numai greierii galagiosi se mai auzeau si chiar am avut curajul sa coboram din masina. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protected by WP Anti Spam