Pan brioche cu Nutella, arătoasă şi gustoasă

       20150923_203403Aspectul ei atrage din prima clipă, iar gustul te cucereşte de la prima muşcătură. Nu mai țin minte unde am văzut-o, parcă pe Facebook şi când am văzut-o cât e de arătoasă, am zis că trebuie să o încerc. Şi am încercat, mi-a ieşit şi am repetat, nici nu mai țin minte de câte ori am făcut-o.

Avem nevoie de:

-faină- în jur de 500 g

-2 ouă

-lapte-180 ml

-zahăr- în jur de 60 g

-ulei sau unt

-drojdie- jumătate de cubuleţ

-un firicel de sare

       Varianta mea de frământare e aşa: încălzeşc uşor laptele, iau câteva linguriţe şi le adaug peste drojdie, amestec până se formează o maia şi se adaugă peste făină. În laptele rămas topesc zahărul şi untul dacă merg pe această variantă, apoi adaug totul în faină. Urmează ouălele care le bat şi le adăug şi pe acestea peste restul ingredientelor. Nu uităm de sare! Acum că avem toate cele necesare, începem a le frământa. Dacă e prea moale mai adăugăm făină, dacă e prea tare se mai adaugă lapte călduţ. Spre final se adaugă uleiul dacă mergi pe varianta mai light. Ca să fie şi mai light, se pune mai puțin zahăr că are Nutella deajuns. Eu am pus 2 linguri. Se acoperă vasul cu o folie de plastic şi se lasă la dospit într-un loc călduţ cam o oră.

       După ce şi-a dublat sau chiar triplat volumul, împărțim aluatul în 4 şi se întinde prima biluță care se aşază în tava tapetată cu ulei şi făină. Se acoperă cu un strat de Nutella. Luăm a doua biluță, o întindem , o acoperim cu Nutella şi aşa până la al patrulea strat care se va lăsa alb. De acum începe distracția, tăierea ca să iasă ca o stea. Prima dată se taie în patru fără ca cele 4 tăieturi să se intersecteze.

pan brioche cu nutella

Apoi, fiecare părticică se taie în două.

pan brioche cu nutella

Se repetă acțiunea până ai 16 părți mici.

pan brioche cu nutella

Trecem la răsucit. Se iau 2 bucăți şi se rotesc spre exterior de două ori.

pan brioche cu nutella

       După ce am terminat de răsucit, o stropim cu un pic de lapte. Nu-i ştiu rostul, dar dacă rețeta zice, facem şi noi. 🙂 O băgăm la cuptor la temperatură mică, în jur de 60°,  ca să mai crească nițel. După câteva minute ridicăm temperatura la 140°. Durează cam 20 minute până se coace, dar se face testul cu scobitoarea pentru siguranță. Et voilà!

pan brioche cu nutella

4 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Am vazut si eu filmuletul pe facebook, arata intr-un mare fel chiar daca eu nu prea sunt fan nutella. Ma gandesc ca poate ar merge si cu altceva. N-am incercat inca…

    1. Incerc si eu, gatitul nu este una dintre pasiunile mele, dar cand e vorba de dulciuri, imi place sa experimentez. Iar Pan Brioche cu Nutella este printre preferatele mele. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dovedeşte că nu eşti robot *

Protected by WP Anti Spam