Traseul nu necesită efort deosebit, chiar după intrarea în rezervație se poate compara cu o plimbare în parc. Mai apoi apar porțiuni mai dificile unde este necesară susținerea de șinele adânc băgate în stâncă.
Acest traseu l-am facut prima data încă din generală, au trecut ani buni de atunci iar amintirile erau destul de vagi, asa că am decis să refac acest traseu. Deși socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din rezervație, am reușit totuși să ajungem până la tunel. Am intrat destul de devreme, cam în jurul orei 11, cu soare, timp frumos. Ca mai după ceva timp să înceapă să picure mai încet și apoi un picuț mai tare, dar ambițioși și curajoși cum suntem am zis:,,Nu, ploicica asta nu ne poate opri” și ne-am văzut de drum.
Cheile Tișiței-O mică cascadă
Traseul se desfășoară când pe partea dreaptă ,când pe partea stângă a Tișiței, iar traversarea ei se face peste punți din lemn (ca în imaginile de mai jos), mai mult sau mai puțin distruse sau peste poduri din ciment și acestea într-o stare avansată de degradare. Aceste poduri au fost construite cam pe la începutul secolului trecut când această zonă era folosită pentru exploatarea lemnului. A fost construită chiar și o cale ferată din care nu a mai rămas nimic (cel puțin eu nu am văzut nicio urmă de șină sau ceva care să arate că a fost vreo cale ferată cândva).
Cireașa de pe tort a traseului principal o reprezintă marele tunel. Acesta are o lungime de circa 200 m. Este indicat să aveți cu voi o lanternă sau ceva mai luminos că în tunel domnește întunericul absolut, zărindu-se doar luminișa din cealaltă parte. Foarte probabil este să gasiți apă în tunel sau nămol, dar cu siguranță veți întâlni bucați de stâncă, așa că trebuie să fiți atenți pe unde călcați și să nu țipați în tunel pentru a evita riscul de a se desprinde alte bucăți de piatră.
Luminița de la capătul tunelului
După tunel peisajul devine și mai sălbatic și mai dificil de parcurs, mai ales dacă nu ai echipament adecvat.
Cum se ajunge: Drumul național DN 2D Focșani – Târgu Secuiesc până la Lepșa, se traversează un pod și apoi continuat cu drumul forestier până la intrarea în rezervație.
Prețul biletului: 3 lei/persoana.
Program: 8,00-18,00