Descoperind orăşele medievale:Rocca di Papa,Lazio

rocca di papa

         Rocca di Papa se află la o distanţă de circa 25 km faţă de Roma.Numele derivă de la o fortăreaţa(fiind făcută din piatră i se mai spune rocca=stâncă) ridicată de papi aici.
Localitatea este preferată de romani pentru liniştea,romantismul şi pitorescul ei.Şi nu doar pentru ieşirile de week-end sau vacanţe,ci pentru locuit.

          Biserica Santa Maria Assunta.Este proiectată de arhitectul Antonio del Grande iar lucrările au fost terminate în anul 1754 dar deja în 1814 clădirea a început să se dărâme dramatic.Reconstrucţia ei începe în 1817 prin contribuţia economică a Papei Pius VII şi este finalizată în 1827.

rocca di papa

                                        Biserica Santissimo Crocifisso

rocca di papa

Fântana din Piazza XX Settembre

rocca di papa

           Inima centrului istoric este un labirint de străduţe întortochiate,înguste care pe alocuri te lasă să te delectezi cu panorame asupra localităţilor din jur.

rocca di papa
rocca di papa
rocca di papa
rocca di papa

           În punctul cel mai înalt,753 m se mai văd încă ruinele fortăreţei,dătătoarea de nume al localităţii.A fost construită de Papa Eugenio III la sfârşitul secolului XII cu rol de apărare.De la jumătatea secolului XVI întră într-un declin continuu fiind folosită ca sursă de materiale de construcţie pentru extinderea oraşului.Din 2011,după 4 ani de excavări a fost inaugurat Situl Arheologic al Fortăreţei Medievale.Intrarea este gratuită.

Intrarea

rocca di papa
rocca di papa
rocca di papa

              De aici,am putut admira cea mai frumoasă panoramă de 360° asupra localităţilor din jur,de la Lacul Albano şi până la Roma.De asemenea,se distingea cel mai bine dispunerea aşezărilor umane,pornesc de la baza zidurilor cetăţii,asemeni unei trene.

                                                       Lacul Albano

Trena de locuinţe

              De la fortăreaţă pleacă un traseu care duce către muntele cel mai înalt din zonă,Monte Cavo.Este o plimbare foarte plăcută printr-o pădure de castani.Aici,am văzut şi simţit că într-adevăr a venit toamna.What a feeling!

rocca di papa
rocca di papa

       

         Cum se ajunge-în maşină/moto de pe Via Appia,spre Marino pe Via dei Laghi sau pe Via Tuscolana în direcţia Frascati sau pe Via Anagnina în direcţia Grottaferrata.Cu autobuzele COTRAL,numărul 5 care plecă din staţia Anagnina şi are capăt de linie în Piazza Reppublica din Rocca di Papa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *