Excursie de o zi:Lacul Bracciano

Lacul Bracciano

            Aflat cam la 40 km de Roma,lacul Bracciano si inclusiv localitatea Bracciano,constituie alegerea perfecta cand vrei sa evadezi din aglomeratia Romei si sa te relaxezi intr-un loc mai aproape de natura.Prima zi calduroasa dupa atatea zile mohorate si friguroase,ne-am urcat in sa(a scooterului) si drumu’.Am iesit pe Via Cassia si apoi directia Bracciano.Se poate ajunge si cu trenul,de la Roma Ostiense,directia Viterbo Porta Fiorentina.
Lacul Bracciano este un lac glaciar si este al optulea ca marime din Italia si al saselea ca adancime.
lacul bracciano

 

Din Bracciano,urmand indicatoarele,am ajuns pe malul lacului.Zona destul de linistita,curata si nu in ultimul rand,foarte frumoasa.Terase si restaurante pe malul lacului unde te puteai delecta cu un pranz linistit si bucurandu-te in acelasi timp de peisaj.Imaginea lacului si pe fundal muntii inca golasi…iti mangaia retina.

lacul bracciano

 

Am petrecut cateva zeci de minute admirand peisajul si facand poze si am decis sa urcam sa vizitam castelul cand am avut parte de o surpriza foarte frumoasa…lebede.Clar ca am oprit.Iar poze cu ele si pe langa ele.Interesant e ca erau foarte blande.Se stransese lume si le dadea paine din palma.Ce spectacol! Era prima data cand vedeam lebede pe viu.Bine ca nu au aflat rromii ca veneau si le faceau friptura.

Lebede

Ratuste

lacul bracciano
lacul bracciano
         Gata,acum chiar am terminat si ne intoarcem in oras sa vizitam castelul,Castelul Orsini Odescalchi.Acest castel a fost inceput in anul 1470 de catre Napoleon Orsini si a fost terminat de fiul sau,Virginio Gentil in 1485.Este unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura renascentista din Italia.Cica Tom Cruise a facut nunta cu Katie Holmes aici in 2011.Ne indreptam spre intrare si aici alta surpriza…era inchis.Programul de vizita este 10,00-12,00(12,30 duminica si sarbatorile) si 15,00-18,00(18,30 duminica si sarbatorile) si lunea e inchis.Iar pretul e de 7,00 E bilet intreg si 5,00 bilet redus(pentru copii intre 6 si 10 ani).Poate o sa fie o alta data cand vom vizita si castelul.Am  mai facut niste poze pe langa castel,am fost si am mancat si apoi directia Roma.
Inspre castel
Langa castel
La intrare
In spatele castelului
Se mai poate vizita si Domul sau biserica San Stefano care si aceasta era inchisa.
Biserica San Stefano
       Chiar daca orasul Bracciano nu te copleseste cu numeroasele obiective turistice,atmosfera medievala data de stradutele inguste si pe fundal castelul este cea care ii da farmecul aparte.
3 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Este o zona minunata. Apa deosebit de limpede, nisipul negru, perechea de lebede cu cei trei puisori care au facut turul de onoare al plajei fara teama, toate acestea au creat un tablou de neuitat.

  2. Este o zona minunata, apa deosebit de limpede, perechea de lebede cu cei trei puisori au facut turul de onoare in admiratia tuturor. Am petrecut momente incantatoare si memorabile.

  3. Chiar interesant. Cea ce am rasfoit pe saitul tau despre Excursie de o zi:Lacul Bracciano – Viata în Roma m-a surprins placut. Va felicit pentru realizarea https://www.patruzari.ro, care e un site care trebuie distribuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *