Malta, ziua 6: Popeye Village

Cred că fiecare persoană care vizitează Malta are trecut pe listă Popeye Village. Prima dată l-am văzut după ce am venit de la plajă în ziua a doua de Malta. Era prea devreme să ne întoarcem la hotel, așa că am zis să-i facem o vizită, deși știam că nu-l mai găsim deschis. De la Ghajn Tuffieha am luat autobuzul 101 care ne-a lăsat chiar în față, la intrare. L-am pozat, ne-am pozat și am plecat. Pentru mine asta ar fi fost de ajuns, dar nu aveam numai eu drept de vot. :))

Și iată-ne, în cea de-a șasea zi, iarăși la porțile lui. Autobuzul 221 ne-a lăsat în apropiere de plaja din Mellieha, iar de acolo am decis să mergem pe jos aproximativ 1 km, poate un pic mai mult.

popeye village

Dar ce este acest Popeye Village? A fost platoul de filmare al filmului Popeye Marinarul din 1980 care l-a avut ca actor principal pe Robin Williams. Să spunem că acum este un muzeu în aer liber. Are 19 case în mărime naturală, dintre care cele două case ale celor doi îndrăgostiți, Popeye și Olive, poștă, bar și altele. Decorul original a fost păstrat, iar majoritatea caselor se pot vizita și în interior.

Biletul a costat 10,50 euro de persoană, fiind în mai ne-am încadrat în sezonul de iarnă și avea înclus:

  • intrarea pe platoul de filmare
  • o vedere gratuită
  • o băutură gratuită – punch, un fel de vin viert
  • o plimbare cu barca prin golful Anchor, dar din motive neștiute n-a mai fost posibilă și au compensat cu 2 poze gratuite făcute pe loc
  • acces la terenul de golf
  • acces la cinema pentru un documentar de 15 minute despre platoul de filmare

Ne-au pus o brățărică, ne-au dat o hartă și liberi am fost.

popeye village

Într-una dintre căsuțele de la intrare ne-am trecut numele în caietul de prezență. 🙂

popeye village

Platoul este destul de mic, l-am parcurs dintr-un capăt în altul, am intrat unde se putea intra, am admirat golful, ne-am băut punch-ul la restaurant când am vrut o pauză. Punch-ul nu era băubil, ne-am mai luat câte o cafea și câte o bere pentru hidratare și energizare și ne-am așezat pe terasă.

Apoi ne-am făcut pozele gratuite și am așteptat câteva minute pentru a le lua. Surpriza a fost când animatorii au ținut un spectacol de dans în aer liber, explozie de bună dispoziție.

popeye village

Înainte de a ieși, am făcut o ultimă oprire la magazinul cu suveniruri.

Per total, copilul din mine n-a fost prea impresionat, dar știu cel puțin 3 persoane care m-ar contrazice. :)) Poate și din cauză că a mea copilărie n-a fost marcată de acest personaj, la mine la țară pe TVR1 nu s-a transmis, iar filmul nu l-am văzut niciodată. Eu nici nu știam cum se pronunță, i-am zis Popoi tot sejurul și așa i-a rămas numele. Totuși aveam o idee vagă cu un bărbat cu brațe mari și care avea o legătură cu spanacul, dar astea erau toate informațiile mele. Eram hotărâți să vedem filmul la întoarcere, dar trailerul nu ne-a convins și am renunțat la idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *