Șezătoarea Lupilor, traseu în Munții Vrancei din Soveja

Data: 24.12.2022
Șezătoarea Lupilor este un punct de belvedere din Munții Vrancei, în apropiere de Soveja.
Am mai avut o tentativă să-l parcurgem, în urmă cu circa 2 ani, dar informațiile găsite pe internet au fost eronate și ne-au făcut să pierdem timpul prin pădure. Era menționat că traseul începe de lângă Mausoleu, se urmărește valea unui pârâu, etc. Nu! Traseul începe de lângă postul de Pompieri care se află lângă Poiana Punga, dar nu se face dreapta către ea, ci se merge înainte, spre Cabana Dragomira. Mașina se poate parca la intrarea în traseu, lângă postul de pompieri sau în fața celorlalte clădiri aflate în zonă.
Marcajul pe care trebuie să-l urmăm este cruce roșie, l-am reperat chiar la intrarea pe drumul forestier. În prima parte traseul se desfășoară pe un drum forestier, iar marcajele sunt rare, însă nu vă puteți rătăci. După circa o oră urmează partea prin pădure. Am părăsit forestierul spre dreapta după fântâna din imaginea de mai jos.
sezatoarea lupilor
Este și un indicator și o săgeată pe un copac care arată schimbarea direcției. Urcușul prin pădure este un pic mai intens, dar nu greu. Pădurea este foarte frumoasă, mai sunt copaci căzuți care, pe lângă faptul că sunt elemente importante în viața și dinamica ecosistemelor naturale, aveau și un rol fotogenic.
sezatoarea lupilor
În 50 de minute de la părăsirea drumului forestier am ajuns la destinație, Șezătoarea Lupilor.
Este singurul punct de belvedere de pe traseu, iar priveliștea chiar este minunată. Se văd vârfuri și vârfulețe pe care nu le-am recunoscut, singura certitudine pe care am avut-o a fost că undeva, după pădurile astea, trebuie să fie Lepșa.
sezatoarea lupilor
sezatoarea lupilor
Printre ramuri am zărit și Soveja.
sezatoarea lupilor
Traseul continuă către Cabana forestieră Zboina, 2,5 ore, și  Vf. Zboina Neagră (1350 m), 3 ore.
Ne-am întors pe același traseu, pe care l-am parcurs într-o oră și 20 minute. Lungimea lui este de circa 5 km pe sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *