2017 în imagini

Acum că suntem cu un picior în 2018 și câteva zile libere la dispoziție, mi-am pus pe hârtie locurile anului 2017 . Inițial nu am vrut să le trec și aici, nu au fost călătorii substanțiale, dar what the heck, sunt mai multe decât anul trecut și poate mai puține decât anul viitor (fingers crossed). 2017 s-a prezentat binișor, a fost anul în care am descoperit muntele și multe ieșiri au avut ca destinație câte un vârf sau două, am mai fost într-o țară străină, Turcia, și am vizitat locuri din România la care visez demult.

Să purcedem către retrospectiva anului 2017…

Februarie. Anul călător a început în luna februarie cu o vizită la Brașov cu gașca și la Biserica fortificată din Hărman.

Brașov
Biserica Hărman

Martie. Sărăcuț mărțișorul, abia ne-am urnit până la Focul Viu de la Lopătari, dezamăgire totală, și cât mi-a luat să-mi conving soțul, că doar sunt doar 2 în România și câteva în lume.

Focul Viu de la Lopătari

Aprilie. Din aprilie, anul începe să prindă viață. Cele câteva zile petrecute spre sud-vestul țării, pe Cheile Nerei și Cascada Bigăr, cu oprire la Castelul Corvinilor și Biserica Densuș, au fost perfecte pentru a ne scoate din amorțeală.

Cascada Bigăr
Cascada Beușnița-Cheile Nerei
Castelul Corvinilor
Biserica Densuș

Mai. Am revăzut Cetatea Devei renovată și modernizată, așa cum îi stă bine unui monument istoric (nooot!). Apoi am plecat într-un info în Turcia, urmat de unul pe litoralul românesc.

Cetatea Devei
Antalya

Iunie. New entry  în ,,repertoriul meu”, o tură în Ciucaș să vedem rhododendroni și să cucerim cel mai înalt vârf din masiv, Vf. Ciucaș. Ne-a plăcut așa mult că am continuat cu altă tură pe Vf. Moldoveanu, apoi una locală, în Munții Vrancei. După ce ne-am coborât din munți, am făcut o oprire la Târgoviște, o surpriză plăcută.

Spre Vf.Ciucaș
Spre Vf. Moldoveanu
Vf. Pietrosu
Curtea Domneasca din Târgoviște

Iulie. în această lună sărbătorim una dintre aniversările noastre, nunta de hârtie, și am zis să ne-o petrecem cum se cuvine, tot pe munte. De data asta în Bucegi, pe Vf. Omu, trecând iarăși pe lângă Babe și Sfinx. Au urmat câteva zile la mare, dacă tot eram în zonă, am vizitat pe îndelete Constanța și am dat o fugă pe Cheile Dobrogei.

Spre Vf. Omu
Cheile Dobrogei
Cazinoul din Constanța

August. Altă lună, altă aniversare, 9 ani de când suntem împreună și tot prin munți am sărbătorit-o, 2 zile la peste 2500 metri, Vânătoarea lui Buteanu, Vf. Lespezi și Vf. Cornul Călțunului.

Spre Vf. Vânătoarea lui Buteanu
Vf. Cornul Călțunului

Septembrie. Ultima ieșire pe munte de anul acesta, am plecat de acasă cu gânduri mari, dar știți cum e cu socoteala de acasă. Tura care trebuia să se termine cu Vf. Dara și Hârtopul Dare, de fapt, s-a încheiat în Fereastra Mare a Sâmbetei. 

Fereastra Mare a Sâmbetei

Octombrie. Atunci nu știam, dar anul s-a încheiat în octombrie la fel de moale cum a început, doar cu ieșire locală pe Cheile Tișiței în care am prins ultimele crâmpeie de toamnă.

Cheile Tișiței

Rezoluții pentru 2018? Două, Malta și munți, restul le stabilim pe parcurs.

An bun să fie, și pentru mine, și pentru voi!

 

4 comentarii Adaugă-l pe al tău
 1. Eu nu stiam de existenta a Focului Viu de la Lopătari, acum clar e pe lista mea de vazut.
  In ceea ce priveste plimbarile prin munti, Fagarasul si peisajele lui cu siguranta merita un loc fruntas cand vine vorba de a planifica drumetii.
  Un an nou plin de calatorii iti doresc!

  1. Pregateste-te de o ora de drum infernal, la inceput gaurit si rupt, apoi cu drum mai rau decat cel forestier. 😀
   De Fagaras ce sa mai zic, abia astept sa vina primavara si sa urc pe Negoiu.
   Un an plin de calatorii sa ia si tu! La multi ani!

 2. Frumoase imaginile – un an in natura.
  Iti citesc articolele cu mare drag.
  La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *