Bocca della Verità: ştiţi legenda din spatele ei?

 Bocca della Verità sau Gura Adevăruluibocca della verita gura adevarului

       Mă declar din prima non-fan al acestui obiectiv turistic devenit arhicunoscut, poate, datorită filmului Roman Holiday cu Audrey Hepburn. În continuare cred că i se acordă prea multă importanţă unui capac de canal dar am citit de curând o legendă care mi s-a părut interesantă şi vreau să v-o spun şi vouă.

          E bine ştiut de toată lumea că această faţă bărbătească de marmură ţinea loc de detector al minciunilor. Şi oricine băga mâna în gura acestuia şi minţea, i se tăia mâna dintr-o lovitură. Se mai spune că în Evul Mediu în spatele acestei feţe a fost aşezat un călău care chiar tăia mâna în caz de minciună. Şi legenda de care vă spuneam are legătură cu o femeie de viţă nobilă care a fost acuzată de adulter de către soţul ei. Şi în timp ce se îndrepta către judecată, din mulţime iese un tânăr şi începe să o sărute. Acesta se justifică zicând că nu a rezistat să aducă un ultim tribut un femei care cu siguranţă este inocentă. Femeia a băgat mana în gura de marmură şi a jurat: ,, Jur că niciun bărbat, în afară de soţul meu şi acest tânăr, m-a mai atins vreodată.” După acest eveniment a fost declarată nevinovată pentru că mâna nu i-a fost tăiată. Este un exemplu inteligent de viclenie şi muncă în echipă din partea unei femei care a fost sărută în faţa mulţimii de către amantul ei.

Sursa foto

2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Nu știam că Bocca della Verità a fost un capac de canal. Dacă mai ajung prin Roma, cu siguranță, vrem să vizităm Basilica Sf Maria din Cosmedin deoarece facem colecție de capace de guri de canal, iar acesta cred că o să fie piesa de rezistență

    1. Nici eu nu stiam pana nu am citit intr-un ghid turistic al Romei. E interesant cum au facut ca lucruri fara valoare sa aiba o insemnatatea atat de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *