Pieţe de Crăciun la Roma

                                                                                                                              Sursa foto

Cu paşi repezi dar destul de înceţi pentru nerăbdarea mea,se apropie Crăciunul.Deşi mai este mai mult de o lună,eu deja am intrat în starea crăciunească.Am cumpărat brad,nebunii pentru el şi ornamente pentru casă iar în câteva zile deja încep împodobirea lui.Nerăbdarea mă împinge să recurg la gesturi extreme dar mai mult faptul că nu am unde să-l ascund.Şi decât să ocupe spaţiu într-o cutie urâtă,mai bine împodobit frumos.Anul ăsta am de gând să simt Crăciunul la maxim,în limita stocului disponibil,ştiu(şi m-am resemnat) că de zăpadă nu voi avea parte.Să nu ne întristăm că acum mergem la Pieţele de Crăciun.
Cea mai importantă,cu o istorie cam de 100 de ani este Piaţa de Crăciun din Piazza Navona.Între palate antice şi superba Fontana dei Fiumi ,,înfloresc” tarabe cu obiecte artistice,artizanale,jucării,obiecte pentru împodobit bradul,tot ce vrei.Nu lipsiţi!Începe pe 24 noiembrie şi ţine până pe 6 ianuarie,ai tot timpul să te duci măcar o dată.Program:de la 10,00 la 1,00 iar în ajunul sărbătorilor şi în zilele de sărbătoare,10,00-2,00.
Chiar şi Piazza Re di Roma se umple cu atmosferă de Crăciun.Tarabe cu dulciuri şi variante de cadouri îşi aşteaptă vizitatorii.
Iubitorii de muzică etnică,gospel şi mandolină sunt aşteptaşi în Via dei Coronari,Via dell’Orso şi Sant’Eustachio.Tot aici au loc expoziţii de jucării şi scene cu Naşterea Domnului.
Parcul de divertisment Rainbow organizează şi el un târg de Crăciun cu produse tipice şi locale,artizanat local,cântece de Crăciun,va fi prezent şi Moş Crăciun şi zăpadă în fiecare zi.
Alte pieţe de Crăciun:
-în Piazza Mazzini,cartierul Vittoria
-în Piazza Giuseppe Verdi,cartierul Pinciano
-în Piazza Caprerea,cartierul Trieste
-Via Conca D’Oro
-Via del Natale,Ippodromo delle Capannelle
-Piazzale Ankara
-Parco Tor di Quinto,Villagio di Natale Ice Park
-Auditorium Parco della Musica,cartierul Parioli

Spre periferie(7 decembrie-6 ianuarie):
-Via Nomentana Vecchia/Ponte Tazio,Nomentano
-Piazzale Ennio Flaiano,la Casal Boccone
-Largo Rina Morelli,la Val Melaina
-Via Monte Giberto,la Casal Giubileo

Pieţele de Crăciun constituie alegerea potrivită pentru a găsi cadouri originale,a degusta castane prăjite şi produse tipice din diferite zone italiene,ciocolată caldă,etc.De preferat să fie vizitate şi seara când luminile tarabelor colorează oraşul în zeci de culori.Atmosferă magică…doar atât îţi pot oferi aceste pieţe.

Tu la care vei merge?

 

P.S.Dacă vrei să te abonezi la postările de pe acest blog,dă un Like paginii Viata in Roma.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *