ROMAntica Roma-idei pentru îndrăgostiţi

     Vine, vine Ziua Îndrăgostiţilor. Dacă nu-ți place acestă sărbatoare împrumutata, nu înseamnă că ai scăpat, vine şi autohtonul Dragobete pe 24 februarie. Şi să nu aud că eu nu am nevoie de o zi anume pentru a-i arăta persoanei iubite cât ții la ea, o fac în fiecare zi. Omule, îți spun eu, persoana iubită vrea să-i demonstrezi şi mai mult în această zi sentimentele tale. Fie flori, ciocolată, maimuțoaie sau un bilet de avion către una dintre cele mai romantice destinații. Ţi-ar surâde ideea unei escapade romantice, nu? Ai mai multe variante, Paris, Viena, Veneția, Roma, etc. Dacă ai ales Roma, este ziua ta norocosă. Tu găseşte un bilet de avion acceptabil şi o cameră decentă pe booking.com, iar eu îți voi da idei demne de filmele de la Hollywood. Roma cu ale sale monumente, străduțe şi piețe istorice încadrează perfect momentele romantice petrecute alături de partener/ă.

      Ziua bună se vede de dimineata, aşa că n-o/nu-l trezi prea cu noaptea în cap că va fi posomorât/ă toată ziua. Începeţi ziua cu un mic dejun tipic italian: cafea sau cappuccino, corn, suc proaspăt de fructe la unul din barurile din apropierea hotelului. Sau o/îl duci într-un bar unde poți avea mic dejun cu privelişte. Va adora să soarbă din cafea cu privirea către Colosseum, spre exemplu.

sfantul valentin roma

Încărcate bateriile, urmează o plimbare cu trăsura sau o croazieră pe Tibru sau, de ce nu, amândouă. Asta se va întâmpla până la prânz. De restul timpului rămas până la ora mesei, plimbare prin centrul istoric, cu oprire la Fontana di Trevi, obligatorie aruncarea monedei chiar dacă pare a clişeu. Veți continua până în Piazza de’Fiori de unde îi vei cumpăra un buchet din florile preferate. În caz că nu vreți să mergeți mult pe jos, este varianta închirierii de segway, acele trotinete electrice şi vă va duce unde vă va dori inimioara. Când vă va fi foame, veți intra într-un restaurant unde vă veți bucura în tihnă de o pastă delicioasă, un vin adecvat şi un tiramisù clasic. Ziua va continua cu o plimbare mână în mână, pe malul Tibrului, aveţi toate şansele să fiţi doar voi, doi îndragostiţi bucurându-se de toată intimitatea.

sfantul valentin romaVei face în aşa fel ca apusul să vă prindă pe unul din podurile peste râu (podul Sant’Angelo este considerat cel mai frumos) sau pe dealul Gianicolo sau Pincio. Garantat, apus de poveste.

Pentru cină veti coborî la Trastevere, unul dintre cartierele-simbol ale Romei. Sau dacă sunteți amândoi fanii jazzului, ce zici de o cină într-un tramvai în mişcare sub acorduri de jazz? Ăsta chiar este un mod original de a încheia ziua.

Sursa foto 1, sursa foto 2.

2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Daca ar trebui sa aleg pentru o excursie romantica rapida, as alege fara indoiala Roma. Plus ca nu ar strica sa imi mai pun o dorinta la Fontana di Trevi, tinand cont ca ultima mi s-a indeplinit :P:P

    1. Daca s-a dovedit veridicitatea acestui obicei, trebuie sa dau o fuguta pana la Fontana di Trevi cat mai curand. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *