Roma de la înălţime

     Să te pierzi pe străzile Romei,să te plimbi printre ruine antice este cu siguranţă o senzaţie unică,de neuitat dar cine nu ar vrea să admire capitala Italiei de la înălţime?Orice turist şi-ar dori să cuprindă doar cu o singură privire imensitatea ei,tot centrul istoric,detalii ale clădirilor şi obiectivelor turistice care de aproape poate nu le-ar observa.Roma oferă mai multe puncte de belvedere,fiecare asigurându-ţi o superbă privelişte.
  • Gianicolo.Din apropierea statuii lui Garibaldi vei avea una dintre cele mai frumoase panorame asupra Romei.Vei distinge Castel Sant’Angelo,Monumentul Vittorio Emanuele,o parte din centrul istoric.Buget:gratis
  • Monumentul Vittorio Emanuele sau Vittoriano.De la terasa Quadrighe,din vârful monumentului te bucuri de o panoramă care te lasă fără cuvinte.Colosseum-ul,Forul Roman,bisericile din centrul istoric,Piazza Campidoglio,Quirinale,toate dintr-o singură privire.Buget:gratis până la terasa unde este amplasat liftul şi 7,00 E pentru a urca şi mai sus.
  • Pincio.De la terasa din Piazza Napoleone I vei admira o mare parte din centrul istoric,inclusiv Cupola San Pietro şi Castel Sant’Angelo.Iar dacă ajungi spre seară vei vedea un apus de poveste.Buget:gratis.
  • Grădina cu portocali.Se află pe una dintre colinele cele mai elegante ale Romei,Aventin şi ai posibilitatea să vezi oraşul cu râul Tibru până la Basilica San Pietro.Buget:gratis.
  • Cupola San Pietro.Trebuie să urci 551 de trepte şi vei admira o Romă la 360° cu imensa Piazza San Pietro,monumente-Castel Sant’Angelo,Vittoriano,grădinile Vaticanului,Tibru.Buget:5,00 E pe scări,7,00E cu liftul.De reţinut,liftul nu vă duce până la destinaţie ci până la baza cupolei şi apoi 320 de trepte dintr-un total de 551.
                           
  • Castel Sant’Angelo.De pe terasa externă vei vedea cum şerpuieşte Tibrul,câteva poduri  peste el,Basilica San Pietro.Buget:10,50 E preţul biletului de intrare în castel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *