Carduri turistice, Roma

Carduri turistice:cum poti economisi timp si bani

           Inainte de a trece la prezentarea cardurilor turistice cu care poti economisi timp si bani la Roma,vreau sa va dau doua sfaturi pentru a economisi alti bani.As fi vrut sa va dau mai multe tips&tricks pentru turistii in ,,Orasul Etern”dar cum eu nu am trecut prin faza de turist ci am devenit direct locuitor al Romei, va pot da doar doua deoarece sunt chestii,sa le spunem,logice de care te lovesti nu doar ca turist ci si ca locuitor.Asta nu inseamna ca pun la indoiala logica voastra,doar le reamintesc.Astea fiind spuse,sa trecem la treaba!
Prima chestie este legata de alegerea hotelului.Primul gand este sa alegi un hotel in centru,mai ales daca vii pentru prima data.Stiu ca e frumos sa ,,arunci” ochii pe fereastra si sa vezi Colosseum-ul,Fontana di Trevi sau oricare alt obiectiv turistic.Daca ai bani sa te rasfeti asa,fa-o!Dar daca banii nu te dau afara din casa, poti linistit sa alegi un hotel nu tocmai in centru ca oricum aceste obiective le vizitezi dupa.Totusi,foarte important este sa fie colegat la o statie,de preferat,de metrou ca e mai rapid.Ce importanta are daca faci 15-20 minute pana la un obiectiv anume,asa simti din plin viata la Roma.Alegand hotelul in acest mod te bucuri si de conditii mult mai bune.Un hotel in centru de 2 stele poate avea acelasi pret ,sau mai mare,ca un hotel de 3 stele mai spre periferie.Alegerea este doar a voastra.
A doua chestie are legatura cu mancarea.Mergand pe acelasi principiu ca banii nu va dau afara din casa.In centru,pe langa obiectivele turistice preturile sunt mai picante decat N’duja.Asa-i ca nu stiti ce este N’duja?Este un fel de salam moale de origine calabreza si este ffffffoarte picant.Revenind la preturi…aceste preturi sunt pentru turisti si profita de apropierea de aceste importante obiective.Asa ca faceti cativa pasi pe sradute pentru a va indeparta un pic si cu siguranta gasiti o pizzerie,un restaurant sau tavola calda unde veti manca poate si mai bine dar cu siguranta mai ieftin.Sau mergeti in supermarket si va cumparati sandwish(panini in italiana) si ii luati la pachet,alaturi de apa sau suc.Si in acest caz,alegerea este la voi.
M-am cam lungit asa ca trec imediat la carduri.Sunt mai multe tipuri de carduri turistice,in functie de ceea ce va intereseaza si de timpul petrecut in Roma.Cel mai important si mai cunoscut este Roma Pass.Acest card include transport gratuit pentru 3 zile si acces gratuit la doua muzee sau obiective turistice.Dupa primele doua folosiri,detinatorul beneficiaza de reducere la alte muzee,obiective sau evenimente.Pretul este de 30 E(34 E incepand cu 01.05.2013).
carduri turistice

 

 Archeologia Card poate fi folosit  7 zile consecutive de la prima utilizare.Include accesul la Colosseum,dealul Palatin,Muzeul National Roman,Baile lui Caracalla,vila Quintili si mormantul Ceciliei Metella de pe Via Appia.Poate fi cumparat de la intrarea unuia dintre obiectivele enumerate sau de la Centrul Turistic Roma din strada Parigi,nr.5.Pretul fiind de 27,50 E(17,50 E pentru cetatenii U.E. cu varste intre 18 si 14 ani) si gratis pentru profesori si persoanele sub 18 ani si trecute de 65 ani(cetateni U.E.)
Appia Antica Card este valid 7 zile  de la prima utilizare si include intrarea gratuita (o singura data) la Baile lui Caracalla,Vila Quintili si la Mormantul Ceciliei Metella.Pretul cardului este de 7,50 E si nu include transportul(7,50 E pentru cetatenii U.E. cu varste intre 18 si 24 ani si pentru profesori).
Biglietto 4 Musei este valabil 3 zile consecutive si permite intrarea la Palazzo Altemps,Palazzo Massimo,Terme di Diocleziano si Cripta Balbi.Pretul este de 6,50 E(4,00 E pentru cetatenii U.E. intre 18 si 25 ani).
Capitolini Card este valabil 7 zile consecutive si permite intrarea la 2 muzee:Musei Capitolini si Centrale Montemartini.Pretul este de 9,00 E(7,00E pentru cetatenii U.E. intre 18 si 25 ani si 1,50 E pentru cetatenii U.E.sub 18 ani si peste 65 ani).
             Acestea fiind spuse nu pot decat sa va urez Enjoy Rome!(suna mai frumos in engleza).
2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. sarut mana,Alina!…am o rugaminte mare,incearca si explica-ne clar care sunt conditiile de procurare a biletelor de intrare la Galeria de arta din Villa Borghese…stiu ca se poate rezerva si plati online ,dar nu inteleg daca mai este necesara o reconfirmire telefonica sau nu stiu mai ce dupa ce ai primitdeja voucher-ul pe e-mail…cu cateva zile,cu cate zile etc.?!..eu nu-s vorbitor de italiana si nu stiu ce as putea mormăi intr-un telefon de ‘confirmare’ sau ‘reconfirmare’,dupa cum am tradus si traduc eu prost de regula cu „Google translate”…asadar,pe scurt,ce obligatii am dupa ce platesc si fac rezervare online pentru o zi si o ora anume…?..Sarut mana si multumesc anticipat!…astept raspunsul aici sau pe e-mail..

    1. Buna seara si bine ati venit! 🙂 Nu mai trebuie facuta nicio confirmare, va duceti cu acel voucher pe care l-ati primit pe email, cu cel putin jumatate de ora inainte de ora stabilita si nu ar trebui sa fie probleme. Nu se fac foto, video si toate bagajele se depoziteaza la garderoba. Apropo, acest muzeu intra in circuitul Roma Pass, iar daca decideti sa-l folositi pentru intrare gratuita, rezervarea se face telefonic. Daca mai aveti nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati, ori pe fb, ori pe email. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *