Ce vezi gratis în Roma

       Se ştie că Roma este un oraş destul de scumpicel dar merită fiecare cent cheltuit pentru a o cunoaşte,a o simţi.Cardurile turistice îţi oferă reducere la intarea în muzee şi alte oprtunităţi.Roma Pass-ul e cel mai indicat dacă ai de gând să petreci măcar 3 zile în Roma oferindu-ţi intrare gratuită la două obiective turistice (de preferat să fie folosit la Colosseum şi la un muzeu unde intrarea costă mai mult),reducere la celelate obiective şi transportul în comun este inclus,totul cu 34,00 E cât costă cardul.Dar stai puţin,asta nu e tot…Pe lângă aceste reduceri,darnica Romă îţi oferă şansa de a vedea anumite obiective importante GRATIS.Şi nu sunt puţine!Deci,pe rând:
 • Fontana di Trevi.Cea mai frumoasa fântână arteziană din Roma se poate vedea fără să cheltuieşti niciun ban…bine,fără cel care trebuie să-l arunci în fântână.
 • Pantheonul.Templul Tuturor Zeilor a fosr construit în anul 27 î.H,distrus aproape în totalitate în anul 80,reconstruit,distrus iar şi reconstituit pe timpul lui Hadrian,astăzi Basilică.
 • Arcul de triumf a lui Constantin.Este situat lângă Colosseum şi este cel mai nou arc de triumf dintre cele 3 care au supravieţuit trecerii timpului.
gratis in roma
 • Bisericile.Toate bisericile au intrare gratuită,inclusiv cele mai importante dintre ele ca:San Pietro,San Giovanni in Laterano,Santa Maria in Trastevere,Santa Maria Maggiore,San Pietro in Vincoli,etc.

 

San Giovanni in Laterano
gratis in roma
 • Faimoasele pieţe:Piazza di Spagna cu Fontana della Barcaccia şi Scalinata Trinita dei Monti,Piazza Navona cu Fontana del Nettuno,Fontana dei 4 Fiumi şi Fontana del Moro,Piazza Campidoglio,Piazza del Popolo.
 • Monumentul lui Vittorio Emanuele.Aflat în Piazza Venezia,se poate admira gratis până la un anumit punct.Pentru a ajunge în punctul cel mai înalt al lui,se plăteşte.
gratis in roma
 • Bocca della Verita.Legenda spune că ar fi un fel de detector de minciuni,eu cred însă că i se acordă cam multă atenţie unei guri de canal.Dar dacă vrei să îţi testezi sinceritatea,plăteşti 2 euro (dacă nu s-a scumpit).Se găseşte la intrarea în biserica Santa Maria in Cosmedin.
 • Appia antica.Pe acest faimos drum te poţi plimba kilometri întregi şi vei vedea numeroase morminte istorice.Alege o zi de duminică pentru că în această zi accesul maşinilor este interzis.În schimb,poţi opta pentru bicicletă.
 • Muzei Vaticani.Îl poţi vizita gratis în ultima duminică a fiecărei luni,ultima intrare este permisă la 12,30.
 • Grădinile Villa Borgheze.Este o oază de verde în griul Romei.Însă,vizitarea muzeului se face cu plată şi rezervare.
 • Piramida Cestius.Dacă nu poţi pleca în Egipt să vezi piramide,vin piramidele la tine.A fost construită ca mormânt pentru Gaius Cestius în anul 12 î.H.
 • Circo Massimo.A fost un stadion dedicat curselor cu cai,astăzi nu se mai vede mare lucru din edificiu,a ajuns doar un spţiu verde unde lumea îşi plimbă câinii şi alergă.Cu un pic de imaginaţie reuşeşti să deduci cam cum stăteau lucrurile în perioada lui de glorie.
 • Şi dacă mai ai timp,hoinăreşte pe străduţele Romei încărcate de istorie că sigur vei descoperi ceva interesant ce poate fi şi gratis.
2 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *