Dacă aş fi turist în Roma…

      Oraş mare şi frumos Roma care are în spate o istorie zbuciumată de vreo 2766 de ani.Iar de pe urma unei istorii atât de îndelungate au rămas numeroase vestigii istorice din diferite perioade care astăzi atrag sute de mii de turişti anual.Este o destinaţie turistică de top printre turiştii din toată lumea.Şi se face că eu locuiesc tocmai aici.Lucky me!Imi place Roma ca oraş turistic şi nu pentru aerul ei romantic,mie chiar nu îmi trezeşte acest sentiment.
Am descoperit-o treptat,fără grabă şi mai am atâtea obiective turistice de văzut.Dar dacă ar fi fost să fiu turist în Roma,cu câteva zile la dispoziţie(3-4 zile) aş alege să vizitez şi să fac următoarele:
 • Colosseum-ul.Este simbolul Romei,mândria ei.Şi este destul de bătrâior,doar vreo 2000 de ani.Obligatoriu şi seara.
 • Fontana di Trevi. Cea mai cunoscută şi frumoasă fântână arteziană din Roma.Aş arunca un bănuţ pentru a-mi garanta întoarcerea şi aş reveni să o văd şi seara.Superbă!
 • Aş urca pe cupola Basilicii San Pietro.Panorama asupra Romei de pe cupolă te lasă pur şi simplu fără cuvinte.
Panorama de pe cupolă
obiective turistice roma
San Giovanni in Laterano               San Paolo fuori le mura
obiective turistice romaobiective turistice roma

 

San  Pietro                               Santa Croce in Gerusalemme

obiective turistice roma     obiective turistice roma

 • Cripta Cappuccinilor. Aici se pot admira oasele a peste 3700 de călugări capucini aranjate în difetite forme:ceas,candelabre,cruci.
 • Pantheon. Iniţial templu,astăzi Basilica Santa Maria dei Martiri a fost până în secolul XX cea mai mare structură de beton din lume.
 • Villa Borghese.Dar nu pentru muzeu,ci pentru a petrece câteva ore plimbându-mă cu bicicleta sau cu barca pe lac.
 • Piazza Navona.Poate cea mai cunoscută piaţă din Roma,este în stil baroc şi are 3 mari fântâni:Fontana del Moro,Fontana di Nettuno şi Fontana dei 4 fiumi.
 • Forumul Roman.A fost centrul vieţii politice din Imperiul Roman iar în zilele noastre încă se mai pot vedea părţi ale multor clădiri din diferite perioade,temple,biserici,arcuri de triumf.
 • Dealul Palatin.Cel mai important dintre cele 7 coline ale Romei.Se spune că aici au fost găsiţi Romulus şi Remus de către lupoaică iar mai apoi locul unde Romulus a decis să construiască oraşul.
 • Băile lui Diocleţian.Au fost inaugurate în anul 306 iar la vremea respectivă erau unice prin dimensiunile sale.Ceea ce se vede astăzi este doar o mică parte.
 • Castel Sant’Angelo.Deşi are şi un muzeu,nu pentru asta aş vrea să-l văd ci pentru că este atât de impunător iar de pe terasa lui se poate admira râul Tibru şerpuind prin marele oraş.
 • Piazza Campidoglio cu faimoasa scară Cordonata.A fost construită după un proiect a lui Michelangelo şi este fericita deţinătoare a unui pavaj foarte interesant.

      Nu am trecut pe listă niciun muzeu pentru că nu sunt un mare fan al lor.În schimb,dacă aş avea mai multe zile mi-aş mai face timp pentru:

Villa D’Este

Villa Gregoriană

Teatrul  de la Ostia Antica
 • Strada Appia Antica.Acest faimos drum duce la biserica Quo Vadis,catacombele San Callisto,San Sebastian şi la mormântul Ceciliei Metella.Te poţi plimba pe kilometri întregi şi să observi numeroase morminte istorice.
Voi ce aţi mai adăuga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *