Căldările Zăbalei (Nereju, Vrancea)

       Căldările Zăbalei este o rezervație naturală aflată în Munții Vrancei, la o altitudine medie de 1100 m pe cursul superior al râului Zăbala, în zona de confluență cu Pârâul Zârna.

        Zona este de o frumusețe desăvârșită datorită formelor create de râul Zăbala în gresiile masive, pădurilor, faunei și florei. Dar partea de drum de la Nereju(drum forestier) este absolut un dezastru. Nu vreau să sperii pe nimeni, ci doar să avertizez. Cam o oră și ceva am ,,dansat” în ritmul gropilor și denivelărilor din drum. Dar la destinație o să fii răsplatit cu un peisaj sălbatic deosebit peste care tronează linistea. Desigur, această liniște e întreruptă din cand în când de câte o mașină încărcată cu lemne.

caldarile zabalei
Căldările

Căldările propriu zise reprezintă aceste scobituri în piatră, săpate de puterea apei. Este impresionant cum natura poate da naștere unor forme atât de frumoase, interesante și perfect finisate. Adevarat că natura este cel mai bun sculptor.

caldarile zabalei
Căldările
caldarile zabalei
caldarile zabalei
caldarile zabalei
caldarile zabalei

 

Podul peste Zăbala de lângă Căldări

Zârna Mică

 

    Cum se ajunge: Drumul județean DJ 205 A Focșani-Nereju și apoi drumul forestier care urmărește albia Zăbalei.

     Tips: Dacă aveți mașina mai mică și nu de teren nu vă hazardați (doar dacă nu vă pasă de ea) că o să  întâlniți porțiuni de drum ca în imaginile de mai jos. Noi am fost cu un ARO și am reușit să trecem peste,,capcanele” din drum deși ne durea sufletul când vedeam pe unde trebuie să treacă.

Aici a fost partea cea mai dificilă

 

2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Buna ziua! Îmi puteți spune ce distanța este între Nereju și Căldările Zăbalei. se poate face traseul dus-întors într-o zi ?
    Mulțumesc !

    1. Buna ziua! N-as putea sa va dau distanta exacta, dar cred ca sunt in jur de 15 km. Noi am fost cu un Aro si am reusit sa ajungem pana la Caldari cu masina. Unele portiuni din drumul forestier au fost mai rele, dar am reusit sa trecem. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protected by WP Anti Spam